Ciąża tydzień po tygodniu

ciaza-tydzien-po-tygodniu_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Pakowanie torby do szpitala

Tytuł:Pakowanie torby do szpitala
Autor:Diana
12.5.2010, 04:52
Zbliża się termin porodu, a ja nie wiem co powinnam spakować do torby którą zabiore ze sobą do szpitala. Prosze o pomoc.

Tytuł:Pakowanie torby do szpitala
Autor:NinaU
24.6.2010, 11:46
Najwazniejsze zeby torba czekala na nas juz duzo wczesniej, bo moze okazac sie ze pozniej nie dasz rady nic spakowac. popros o pomoc partnera. na pewno zabierz wygodne, luzne pizamy, koszule nocna, kapcie, artykuly higieniczne i bielizne.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest kwadratowe: koło czy kwadrat?

ciaza-tydzien-po-tygodniu_ciekawostki

Ciekawostki

Ciąża a dieta
Najważniejsze jest, aby nie przesadzać z kaloriami i jeść wybrane rozsądnie produkty wysokowartościowe, bogate w witaminy, minerały, błonnik, np. pełnoziarnisty chleb, ryby, mięso, ryż, świeże warzywa i owoce.

Czy wiesz, że...

Laktacja
Widok matki karmiącej znany jest od wieków. Niestety mało kto wie, skąd tak naprawdę bierze się mleko matki. Jest to nader skomplikowany proces i warto go zaprezentować zaczynając od strony fizjologicznej.

Polecamy

Poród naturalny
Niektóre kobiety preferują rodzić bez pomocy leków, opierając się raczej na technikach relaksacyjnych, czy metodach prawidłowego oddychania. Podczas naturalnego porodu, kobieta wspierana jest przez pielęgniarkę i lekarza, których zadaniem jest prowadzenie jej przez kolejne etapy rodzenia.

Archiwum

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Substancja metamizol stanowi prawie biały, krystaliczny proszek, łatwo rozpuszczalny w wodzie i alkoholu metylowym, trudno rozpuszczalny w spirytusie i nierozpuszczalny w eterach.